0341 - 561531

Direct uw afspraak plannen

Ons team

De teamleden van Gezondheidspraktijk Mesrits stellen zich graag aan u voor!  


Chantal Pul 
SmileLinPictures1-2Manueel therapeut, Kinderfysiotherapeut, Kinder-Manueeltherapeut en Praktijkeigenaar
chantal@mesrits.nl

Ik ben Manueel Therapeut en Master Kinderfysiotherapeut. Hierdoor heb ik verschillende expertise gebieden.
Door de opleiding tot Manueel Therapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom of de gewrichten. Hoe ingewikkelder de klachten, des te leuker ik mijn vak ga vinden.
Daarnaast ben ik Kinderfysiotherapeut. In de praktijk zie ik kinderen met uiteenlopende fysiotherapeutische hulpvragen. Waaronder ook jongeren met onverklaarde lichamelijke klachten.
In de Kinder-Manueeltherapie combineer ik al mijn kennis en vaardigheden. Ik behandel kinderen met wervelkolom gerelateerde klachten. Zuigelingen met een voorkeurshouding, onrust of die overstrekken door een bewegingsbeperking in het nekje vormen hierin een belangrijke doelgroep. Het behandelen van deze kleine kinderen vind ik zo fantastisch, dat ik het geen werken noemen kan.


Michèl Eggenkamp
Fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut
michel@mesrits.nl
SmileLinPictures2-2

In juni van 2011 heb ik mijn HBO-diploma voor fysiotherapie in ontvangst mogen nemen. Al tijdens mijn opleiding zocht ik naar extra uitdagingen die zouden leiden tot verdieping van mijn werkzaamheden als fysiotherapeut. Zo heb ik mijn stage gelopen in Australië en ben ik tijdelijk als fysiotherapeut werkzaam geweest bij defensie. Ik heb veel ervaring als verzorger en fysiotherapeut bij verschillende voetbalverenigingen. Deze ervaringen neem ik mee in mijn onderzoeken en behandelingen bij de patiënt. De patiënt staat in deze dan ook centraal. In december 2015 behaalde ik mijn papiertje voor Master Sportfysiotherapeut. Een beloning op drie jaar hard studeren waarbij ik enorm gespecialiseerd ben geraakt in het begeleiden van sporters met blessures vanaf het ontstaan terug tot aan wedstrijdfit. ‘Sport en bewegen zijn ingrediënten voor een gezond leven’


Jesper Sturkenboom 
SmileLinPictures4Fysiotherapeut, Personal Trainer
jesper@mesrits.nl

In de zomer van 2013 rondde ik de opleiding tot fysiotherapeut af in Amsterdam.
Tijdens mijn opleiding heb ik met veel plezier stage gelopen bij Gezondheidspraktijk Mesrits. Na mijn opleiding kon ik hier weer terecht als fysiotherapeut. Deze praktijk trok mij erg omdat er hier persoonlijker en geduldig gewerkt wordt. Dat vind ik erg belangrijk.
Ik behandel mensen van alle leeftijden met allerlei soorten klachten, van jonge sporters tot ouderen. Ik richt mij met name op mensen die graag een ‘nieuwe start’ willen maken met sporten/bewegen. Door verschillende redenen kan dit een lastig punt zijn. Ik ben daar als extra ondersteuning.


Allard Bakker 
SmileLinPictures5Manueel Therapeut, Schouderspecialist
allard@mesrits.nl

Al in 1994 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht, waarna ik als één van de laatsten als dienstplichtig fysiotherapeut ben gaan werken in Ermelo op de Generaal Spoor kazerne. Direct na mijn afstuderen, ben ik met de opleiding tot manueel therapeut begonnen en gaan werken in het net geopende revalidatiecentrum in Rotterdam: ‘Rijndam’. In de 16 jaren die volgden heb ik heel veel mensen met verschillende aandoeningen gezien en behandeld, zoals dwarslaesie, beenamputaties en beroertes.  Ik heb veel scholing gedaan en speciale expertise ontwikkeld in het aanpassen en aanmeten van rolstoelen. In 2006 werd ik via via het onderwijs in getrokken en ben ik het werken in het revalidatiecentrum gaan combineren met het les geven op de opleiding Fysiotherapie op de Hogeschool Utrecht. In 2011 heb ik de drukke randstad verlaten en ben in Ermelo gaan wonen. Op dit moment combineer ik de eerstelijns praktijk met het onderwijs, wat ik een zeer motiverende combinatie vind. Ik neem de werkervaring mee naar de studenten en de nieuwste ontwikkelingen in ons geweldige vakgebied naar de beroepspraktijk.
Binnen mijn vakgebied als manueel therapeut gebruik ik ook dry needling als middel om grip te krijgen op de klacht.
In de jonge dynamische gezondheidspraktijk Mesrits ga ik mijn draai helemaal vinden.


Sjook Heesakkers
Haptotherapeut, Fysiotherapeut op haptonomische basis
sjook@mesrits.nlSmileLinPictures6

Sinds 1990 heb ik het genoegen om als fysiotherapeut contact te mogen en kunnen maken met mensen die in verband met klachten hulp zoeken. In het begin van mijn loopbaan vulde ik dit vooral effectief in. Daarom heb ik veel energie in technische bij- en nascholingen op fysiotherapeutische vlak gestoken. Ik merkte evenwel dat ik in de behandelingen bij mijn cliënten, vaak tegen andere factoren aanliep dan alleen fysiek gerelateerde klachten. Zo heb ik mogen ervaren dat de klachten van de mensen die bij mij komen niet alleen te maken hadden met een fysiek verstoord mechanisme, maar ook met een min of meer verstoorde beleving van zichzelf en/of interactie met anderen.
Toen ik een opleiding ging volgen bij het Wetenschappelijke Instituut voor Haptonomie kreeg ik het gevoel dat ik met mijn werk de voor mij juiste richting was ingeslagen. Niet meer puur technische handelingen, maar echt en wezenlijk contact maken met mensen. Hen kunnen aanspreken op vermogens om vanuit gevoel te komen tot inzicht en zo te komen tot herstel en balans in jezelf en in relatie tot anderen. Dat geeft mij iedere keer weer veel voldoening.


Renée Sybesma
Psychosomatisch fysiotherapeut
renee@mesrits.nl

In 1985 ben ik in Utrecht afgestudeerd als fysiotherapeute en toen al schreef ik mijn scriptie over ‘Motie en emotie, bewegen en bewogen worden’. Gedurende alle afgelopen jaren praktijkervaring ben ik steeds meer onder de indruk geraakt van deze samenhang tussen lichaam en geest.
Ik volgde veel na- en bijscholing op dit gebied en ben heel blij met de specialisatie tot psychosomatisch fysiotherapeut. Hiermee kan ik patiënten met stressgerelateerde en / of lang bestaande klachten nog beter begeleiden.
Daarnaast ben ik gespecialiseerd in bekkenbodemtherapie voor vrouwen en zindelijkheidstraining voor kinderen.
Mensen helpen om hun klachten als lichaamssignalen te verstaan die naar herstel kunnen wijzen, is mijn grote passie! Soms word je niet helemaal ‘beter’, meestal wel ‘heler’.
In de samenwerking met de haptotherapeute en andere disciplines lever ik een bijdrage aan deze mooie praktijk met zoveel traditie op dit gebied.