0341 - 561531

Direct uw afspraak plannen

Ademhalingscoaching

Wanneer je gespannen bent, adem je sneller. Dit is niet alleen voelbaar in de spieren, het is ook erg vermoeiend. Met een snelle ademhaling verbruik je niet alleen lichamelijk veel energie, ook geestelijk kost dit veel energie. De manier waarop je ademt staat namelijk niet los van je gedachten. De ademhalingscoach leert je weer goed en rustig te ademen. Dat zorgt voor meer rust in lichaam en geest.

Klachten die ontstaan door een onregelmatige ademhaling zijn:

Coachingsessies
Gezondheidspraktijk Mesrits biedt coachingsessies aan. Deze bestaan uit ademhalingsoefeningen en aandacht voor de punten die de ademhaling verstoren. Hierbij valt te denken aan houding, ademhalingspatroon en ritme. De sessies vinden wekelijks plaats en duren steeds ongeveer 30 minuten. Met het geleerde kun je meteen in de praktijk oefenen.

Het resultaat
Je ontwikkelt effectieve vaardigheden die toepasbaar zijn in stresssituaties en/of onder langdurige (werk)druk. Na afloop van de coachingsessies ben je in staat om effectiever met stressvolle situaties, uitdagingen en/of veranderingen om te gaan en om meer rust in je ademhaling te behouden. Dat zijn doeltreffende vaardigheden voor de rest van het leven.

Goed ademen is te leren

Vaak valt het niet op dat de ademhaling versnelt. Het is daarom goed om meer aandacht te besteden aan een goede ademhaling. Op de juiste manier ademen is met eenvoudige oefeningen zeer goed te leren. Het is aangenaam wanneer je een overvol hoofd hebt. Je kunt beter omgaan met spanningen en uitdagingen. Het zorgt ook voor meer rust en energie.